Ingrediente esențiale. Hrana pentru câini sănătoși

Hrana pentru câini sănătoși este compusă din câteva ingrediente de bază pe care stăpânii ar fi recomandat să le ia în considerare atunci când achiziționează mâncarea pentru animalele de companie.

Ești ceea ce mănânci. Înțelegem că, pentru a fi în formă și sănătoși, trebuie să mâncăm alimente de calitate. Aceeași regulă este valabilă și pentru câinii noștri.

Deși poate că ei sunt mai puțin pretențioși decât noi în alegerea a ceea ce mănâncă, este responsabilitatea unui proprietar de câini să se asigure că aceștia au parte de o dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional, adaptată nevoilor lor.

„Utilizarea unor practici de hrănire adecvate este una dintre cele mai importante componente ale menținerii sănătății animalelor de companie”, informează Manualul veterinar Merck.

Cerințele unei diete sănătoase

Cercetările au demonstrat, iar medicul veterinar vă va spune că o dietă sănătoasă și echilibrată pentru câinele dumneavoastră trebuie să includă ingrediente alimentare integrale.

Hrana pentru câini sănătoși este compusă din ingrediente care furnizează următoarele: proteine, grăsimi și acizi grași, carbohidrați, fibre, vitamine, minerale și apă.

Ingrediente alimentare integrale

Ingredientele din alimente integrale sunt procesate cât mai puțin, astfel încât să furnizeze nutrienții, vitaminele și fibrele care au cea mai mare valoare.

Cea mai bună dietă pentru câinele dvs. este compusă din ingrediente alimentare integrale – inclusiv carne, fructe și legume proaspete și crude, spre deosebire de ingredientele pulverizate sau sintetice.

Serviciul de nutriție clinică de la Școala de medicină veterinară Cummings de la Universitatea Tufts a efectuat cercetări ample privind impactul cerealelor în dieta unui câine.

Aceștia au ajuns la concluzia că „Cerealele integrale, mai degrabă decât să fie materiale de umplutură, contribuie cu nutrienți valoroși, inclusiv vitamine, minerale, acizi grași esențiali și fibre în diete, ajutând în același timp la menținerea grăsimilor și caloriilor la un nivel mai scăzut decât dacă în locul lor ar fi folosite produse de origine animală”.