Cabinet veterinar pentru animale de companie exotice si șoimilor – Emisiune Business Philosophy

Cabinet veterinar pentru animale de companie exotice si șoimilor – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 6 martie, de la ora 18:00, l-a avut ca invitat pe Dr. Radu Boncea, Medic Veterinar, Fondatorul primului cabinet pentru animale exotice, Falcon Vet, din București.  Acesta  a acumulat o vastă experiență de peste 20 de ani în domeniul medicinii exotice și chirurgiei (țesuturi moi, ortopedie).

Ȋn cadrul emisiunii prezentate de Ileana Vlăduţ, invitatul ne-a vorbit despre şoimărit şi păsările răpitoare, despre animalele de companie exotice si modul ȋn care putem să le ȋngrijim si să le acordăm ajutor  medical calificat, apelȃnd la veterinari cu experienţă , specializaţi ȋn acest domeniu.

Înființată în anul 2010, clinica veterinară Falcon Vet a pus bazele pentru medicina exotică, devenind prima clinică de acest gen din România. În paralel, a dezvoltat departamentul de chirugie pentru țesuturi moi, ortopedie și neurochirurgie. Intervențiile chirurgicale clasice, pot fi efectuate în clinică, indiferent de specie.

Echipa Falcon Vet și-a dedicat întreaga activitate pentru a deprinde abilitățile necesare pentru abordarea unei vaste varietăți de animale de companie, animale exotice sau animale sălbatice.

Sunt concentrați pe departamentul de chirugie și pe cel destinat animalelor exotice, însă oferă o gamă largă de servicii veterinare, care includ fie protocoale de vaccinare – deparazitare sau care presupun abordarea patologiilor complexe de natură metabolică/endocrină/oncologică ș.a.m.d.

Dețin aparatura medicală potrivită și au dezvoltat skill-urile necesare, astfel încât șă poată îngriji atât câini și pisici, cât și reptile, păsări, rozătoare, insectivore sau alte specii de animale exotice/sălbatice.

Printre proiectele importante desfășurate de Dr Radu Boncea de-a lungul anilor se numără susținerea înființarii și dezvoltarii primei bănci de sânge pentru animale de companie și fondarea Asociației Accipiter (asociația pentru șoimărit, salvarea și reabilitarea păsărilor răpitoare din România).

Prin parteneriatul cu Asociația Accipiter, contribuie activ la protejarea biosferei României prin reabilitarea păsărilor de pradă sau a animalelor sălbatice ce au nevoie de ajutor medical.

Vizionează integral emisiunea aici:

https://youtube.com/watch?v=aTnF_Ieh8bk%3Ffeature%3Doembed