Vom avea de târguit obiecte din ceramică, ţesături, icoane, podoabe, obiecte din lemn, informează reprezentanţii muzeului într-un comunicat transmis Agerpres.
Târgul de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, la care vor fi prezenţi 70 de meşteri, anticari şi artişti, va fi organizat, de vineri până duminică, între orele 10,00 – 18,00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.
Nu vor lipsi produse precum mierea, prăjiturile, turta dulce, plantele de leac, ţuica, sucurile naturale, fructele şi legumele de sezon.
Vizitatorii sunt invitaţi, de asemenea, să răsfoiască, să citească şi să-şi îmbogăţească biblioteca cu publicaţiile muzeului: cărţi cu teme etnologice, cărţi-obiect, albume ori revista ‘Martor’.
Preţul biletului de intrare la târg: adulţi – 12 lei; pensionari – 6 lei; elevi, studenţi, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor – 3 lei.
Luna noiembrie, din punct de vedere religios, are în centru sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil.
Prima săptămână din lună este numită în popor Săptămâna Miriştei, deoarece este săptămâna în care se termină însămânţările de toamnă şi începe aratul miriştilor pentru însămânţările de primăvară, iar cea de-a doua săptămână are în centru sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, cei cu săbii şi puteri ocrotitoare asupra oamenilor şi a turmelor de oi.
În folclorul religios românesc, dintre cei doi arhangheli, mai venerat este Mihail, despre care se spune că poartă cheile raiului, este un înfocat luptător împotriva diavolului şi veghează la capul bolnavilor, dacă acestora le este hărăzit să mai trăiască, fiind şi un stăpânitor al văzduhului, alături de prorocul Ilie.