O nouă ediție Cupa Titan; caiac și canoe, sportivi de performanță sau amatori

Asociația Club Sportiv Nautic Titanii anunță Cupa Titan la caiac-canoe 2023, care va avea loc pe data de 15 iulie, pe lacul Titan din parcul Alexandru Ioan Cuza, București.

Competiția este una cu tradiție în București și se adresează atât sportivilor de performanță, cât și sportivilor amatori. Concursul include și sesiuni demonstrative de dragon boat cu echipaje formate în întregime din persoane vulnerabile – copii și tineri cu sindrom Down și alte dizabilități intelectuale, precum și femei supraviețuitoare de cancer.

Evenimentul include 4 categorii de concurs:

1. Caiac sprint 200 m, pentru sportivii de performanță, masculin și feminin: K1 U12, K1 cadeți (13-14 ani), K1 juniori 2 (15-16 ani), K1 juniori 1 (17-18 ani) și K1 seniori (19-35 ani);

2. C1 canoe, juniori, masculin și feminin;

3. Caiac tură amatori, 1000 m, K1 tura open, 19 ani +, masculin si feminin;

4. Vâslește fără padelă, open, masculin și feminin.

Înscrierea la toate categoriile de concurs este gratuită, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Formularul de înscriere, programul și toate detaliile evenimentului se găsesc pe pagina competiției, aici.

Cupa Titan a fost creată pentru a promova și dezvolta comunitatea de caiac-canoe din zona București, oferind posibilitatea sportivilor de performanță de a-și testa nivelul de pregătire pentru campionatele naționale. În același timp, cursele dedicate sportivilor amatori au ca scop creșterea popularității acestei discipline sportive în rândul publicului larg, prin promovarea beneficiilor pe care le oferă. Astfel, competiția încurajează mișcarea în aer liber și practicarea sportului pentru persoanele vulnerabile, promovând o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător.

Cupa Titan face parte din “Campioni în caiac – Titan”, proiect finanțat de Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.