DS Smith din Zărnești, fabrica de hârtie, premiată de Camera de Comerț Româno-Britanică pentru sustenabilitate

Fabrica de hârtie “DS Smith” din Zărnești a fost desemnată câștigătoarea categoriei ‘Sustenabilitate și Mediu’ în cadrul Galei Camerei de Comerț Româno – Britanice (BRCC), organizată la finalul lunii ianuarie.

Evenimentul, prilejuit de aniversarea de 25 de ani a BRCC, a recunoscut contribuțiile importante ale companiilor, ONG-urilor și entităților din domeniul educației, care au generat rezultate impresionante în 2022. Pe lângă premiul pentru ‘Sustenabilitate și Mediu’, DS Smith a primit o nominalizare și la categoria ‘Impact în comunitate (CSR)’.

În centrul aplicației DS Smith s-a aflat planul de investiții în tehnologie în valoare de 11 milioane de Euro – ce a inclus o nouă Stație de epurare a apelor tehnologice – proiect va fi finalizat în cursul acestui an. Odată puse în funcțiune, noile echipamente vor contribui la creșterea suplimentară a eficienței operațiunilor, vor mări capacitatea de producție a hârtiei și, nu în ultimul rând, vor crea premise pentru dezvoltare pe termen lung.

Director general al DS Smith Zărnești, Marius Juncanariu, a spus că angajamentul pentru sustenabilitate al companiei a fost recunoscut prin această distincție. „Prin efort, resurse alocate și responsabilitate, transformăm obiectivul global de a atinge neutralitatea climatică până în 2050 în realitate”, a spus el.

Utilizând exclusiv hârtie reciclată, fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție de profil din România, deservind aproape jumătate din cererea locală de hârtie pentru ambalaj.