Pandemia COVID-19 s-a încheiat, spune un expert virusolog german

Pandemia numita COVID-19 poate fi considerată încheiată şi este în prezent o boală endemică, a spus medicul virusolog german Christian Drosten într-un comentariu publicat luni în presa germană.Pandemie. FOTO Arhivă

Pandemie. 

După această iarnă, imunitatea în rândul populaţiei va fi atât de extinsă şi rezistentă, încât virusul are puţine şanse în vară, a spus expertul german. 

„Ne confruntăm cu primul val endemic de Sars-CoV-2 în această iarnă; în aprecierea mea, pandemia s-a încheiat”, a spus şeful departamentului de virusologie de la Spitalul Universitar Charité din Berlin. 

Virusologul a menţionat că o altă mutaţie ar putea fi singura limitare, dar că nu se așteaptă la acest lucru, scrie Agerpres. 

„Mă aştept ca pandemia să-şi urmeze treptat cursul”, a spus Karagiannidis într-un interviu pentru postul Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND). 

Deşi mai sunt încă posibile unul sau două valuri de COVID-19, imunitatea populaţiei este solidă şi semnificativ mai puţini pacienţi COVID-19 se află la terapie intensivă, a mai spus el.