7 tipuri de plante medicinale care susțin sănătatea câinelui tău senior

Folosite sub îndrumarea veterinarului, aceste 7 tipuri de plante medicinale abordează o serie de probleme legate de vârstă la companionul dumneavoastră canin, întrucât câinii seniori au nevoie de acest ajutor suplimentar pentru a-i menține fericiți și sănătoși. Îngrijirea unui câine în vârstă poate fi o provocare.

Câinii în vârstă suferă adesea de artrită, boli de inimă, probleme gastrointestinale, declin cognitiv, probleme de mobilitate și alte probleme.

Există multe modalități de a optimiza sănătatea și bunăstarea unui câine bătrân pe măsură ce înaintează în vârstă, inclusiv medicina pe bază de plante.

Acest articol prezintă șapte tipuri de plante medicinale care pot fi folosite pentru a susține sănătatea și bunăstarea unui câine senior, de la sistemul său imunitar până la inimă.

Sprijin imunitar

Câinii seniori sunt mai predispuși la dezvoltarea bolilor, dar un sistem imunitar puternic poate ajuta la evitarea unora dintre aceste probleme și poate menține patrupezii sănătoși pe măsură ce îmbătrânesc.

Astragalus

Folosit sub îndrumarea medicului veterinar, astragalus stimulează și întărește sistemul imunitar al câinelui dumneavoastră senior. Are efecte antioxidante care inhibă producția de radicali liberi. Este, de asemenea, antiinflamator, antiviral și scade tensiunea arterială.

Boostere pentru sănătatea creierului

Medicul veterinar Dr. Karen Becker și Rodney Habib, autorii cărții The Forever Dog au întocmit o listă de suplimente cerebrale anti-îmbătrânire și de promovare a longevității pentru câini, printre care:

  • Antioxidanți, cum ar fi vitamina E (din fructe și legume) și vitamina C;
  • L-carnitină și acid alfa-lipoic (ALA);
  • Acizi grași esențiali (acid docosahexaenoic – DHA);
  • Probioticele care susțin bunăstarea mentală stimulează sănătatea intestinală și sistemul imunitar;
  • Ginkgo biloba, etc.

Ginkgo biloba

Ginkgo este una dintre cele mai populare plante pentru stimularea funcției cognitive și este una dintre cele mai vechi plante medicinale de pe pământ. Frunzele recoltate toamna sunt folosite și preparate sub formă de tinctură, ceai sau capsule.

Studiile arată că ginkgo ridică nivelul de energie din creier. De asemenea, această plantă îmbunătățește funcția renală și tratează insuficiența renală precoce.

Ajutor de mobilitate

Mulți câini mai în vârstă au artrită și alte probleme articulare care cauzează durere, rigiditate și reducerea amplitudinii de mișcare. Ameliorarea acestor probleme îmbunătățește considerabil calitatea vieții.

Rădăcină de lemn dulce

Această plantă este cunoscută pentru reducerea durerilor articulare și pentru ajutorul în cazul artritei. Este utilă pentru o mare varietate de probleme legate de inflamații și este, de asemenea, cunoscută pentru tratarea afecțiunilor pielii, chiar si la animale.

Sprijin pentru sănătatea intestinelor

Problemele digestive devin mai frecvente pe măsură ce câinii îmbătrânesc. Următoarele plante pot ajuta la susținerea sănătății intestinelor la câinii seniori cu nevoi dietetice speciale.

Ghimbir

Ghimbirul este cunoscut ca fiind planta anti-greață și abordează stresul oxidativ la animale. Mulți câini bătrâni suferă de indigestie, balonare și gaze, iar ghimbirul este o soluție comună pentru aceste probleme.

Păpădie

Această „buruiană” comună este plină de fibre prebiotice și are un efect de curățare a ficatului. Mai hrănitoare chiar și decât varza kale, păpădia este adesea folosită ca o modalitate de a reface vitaminele necesare la câinii seniori.