Universul din ochii pisicilor. O stăpână, fotograf, surprinde frumusețea misterioasă a ochilor felinelor sale

Universul din ochii pisicilor. O stăpână, fotograf, surprinde frumusețea misterioasă a ochilor felinelor sale

Ți-ai făcut vreodată timp să privești cu adevărat în ochii pisicilor? Aceștia sunt de-o frumusețe magnetică, fie că sunt albaștri, verzi, căprui sau aurii, irisul fiecărei feline are în el o întreagă lume de culori și pete frumos combinate.

Tina Engstrøm Grytdal este asistentă medicală de profesie, dar adevărata ei pasiune este fotografierea celor trei pisicuțe ale sale, Zelda, Zonic și Zorro. Obiectivul ei captează frumusețea unică a ochilor fiecărei pisici.

Grytdal este specializat în macrofotografie, o tehnică care implică prim-planuri extrem de apropiate ale unor subiecte mici, cum ar fi insecte sau superbii ochi de pisică!

„Fotografia a fost un hobby încă de când eram copil și principalul meu hobby de când mi-am cumpărat primul meu aparat foto decent, când aveam 20 de ani”, a declarat Grytdal pentru iHeartCats. „Îmi place să transmit micile detalii din viață, așa că macrofotografia a fost preferata mea.”

După cum vă puteți imagina, nu este ușor să fotografiezi pisicile în detaliu, așa că Grytdal trebuie să fie creativă atunci când vine vorba de captarea imaginilor sale incredibile.

Zelda și Zonic, două pisici cu temperamente opuse

Zelda și Zonic sunt frați din Bengal, dar, cu toate acestea, personalitățile lor sunt foarte diferite. Grytdal o descrie pe Zelda ca fiind răbdătoare, atentă, simpatică și jucăușă. Ea este cea mai fotogenică, cu ochii ei verzi uimitori.

„Zelda adoră să stea și să se uite pe fereastră, să se uite la păsări sau la alte animale, așa că pur și simplu stau lângă ea și aștept să găsească ceva afară pe care să se concentreze, iar atunci când găsește ceva, „îngheață” și o pot surprinde pe ea și ochii ei”, a spus Grytdal.

Zonic este un pic mai dificil decât sora sa

Grytdal spune că este foarte independent, dar și „vocal, zgomotos, drăgălaș și sociabil”. Este un bengalez cu ochi albaștri ca gheața.

În cele din urmă, există Zorro, un motan domestic negru cu părul lung care a fost salvat și care are „ochi foarte speciali”.

„Are un ochi verde și unul maro, din cauza unei afecțiuni oculare”, a spus Grytdal. „Zorro s-a născut ca pisică fără stăpân, înainte de a fi salvat de un adăpost pentru animale și apoi adoptat. Este extrem de sociabil, dar și foarte independent”.

Aceste fotografii surprind în detaliu magnetismul din ochii pisicilor, care sunt de o frumusețe aparte și care cuceresc orice privitor.