Vremea din18 noiembrie 2022. Sunt așteptate ploi pe arii tot mai extinse

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 18 noiembrie 2022.

Valorile termice se vor situa în jurul normelor în nord-estul teritoriului, iar în rest vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii noiembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, cu valori mai scăzute în nordul Moldovei, dar și mai ridicate în sudul extrem al țării, până în jurul a 18 grade, iar cele minime se vor situa în general între 1 și 10 grade.

În cea mai mare parte a țării nebulozitatea va fi persistentă și temporar, începând din orele după-amiezii, vor fi precipitații în extindere ca arie, iar cantitățile de apă vor depăși local, mai ales în zonele deluroase și montane din vest, centru și nord, 15…25 l/mp.

Vor fi ploi, dar noaptea în nordul Moldovei, în Maramureș și posibil în nordul Transilvaniei vor fi și precipitații mixte. În nordul Carpaților Orientali, iar pe alocuri și în zona montană înaltă din restul țării vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Izolat vor fi condiții de polei. În regiunile sudice și sud-estice cerul va fi temporar noros, iar ploi ce vor avea și caracter de aversă se vor semnala pe arii mai restrânse în special spre seară și la începutul nopții.

Vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar în a doua parte a intervalului, local și temporar și în zonele joase de relief, în general cu viteze de 45…55 km/h. Dimineața pe alocuri se va semnala ceață.