44 de senzori pentru noul sistemul de monitorizare a calității aerului, anunță Nicușor Dan

44 de senzori pentru noul sistemul de monitorizare a calității aerului, anunță Nicușor Dan

Primarul Capitalei a anunţat că au fost recepţionaţi senzorii pentru noul sistem de monitorizare a calităţii aerului, urmând ca aceştia să fie instalaţi în cursul lunii ianuarie, după finalizarea etapei de calibrare, scrie Agerpres.

“Am recepţionat cei 44 de senzori care vor compune noul sistem de monitorizare a calităţii aerului deţinut de Primăria Capitalei, complementar celui administrat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. În perioada următoare, vom demara procedura de calibrare a acestora cu ajutorul autolaboratorului pe care Municipalitatea îl deţine şi care va fi amplasat într-o zona adecvată acestui demers.

Sistemul, gestionat de Direcţia de Mediu, are rolul de a monitoriza continuu evoluţia concentraţiilor de particule în suspensie PM2,5, PM10 şi dioxid de azot (NO2). Ulterior, acest sistem va contribui la dezvoltarea politicilor locale de reducere a concentraţiei de poluanţi în aer”, a scris Nicuşor Dan, sâmbătă, pe Facebook.

Senzorii vor fi instalaţi în cursul lunii ianuarie, după finalizarea etapei de calibrare, în diferite zone din Capitală, precizează edilul, amintind că senzorii au fost oferiţi Municipiului Bucureşti cu titlu gratuit de către Fundaţia Vital Strategies, ca urmare a aderării oraşului nostru la Reţeaua Oraşe Sănătoase, în cadrul unui proiect susţinut de Bloomberg Philantropies, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.