Orașele cu cel mai bine cotate parcuri din țară

Orașele cu cel mai bine cotate parcuri din țară

Parcurile cele mai populare din România nu par să fie neapărat și cele mai vizitate, dacă ar fi să ne luăm după un clasament obținut în urma recenziilor disponibile în Google Maps.Cele mai bine cotate parcuri și grădini publice din România Sursa Colaj Google Maps jpg

Cele mai bine cotate parcuri și grădini publice din România Sursa Colaj Google Maps

Practic, topul la care facem referire pornește de la rating-ul obținut ca urmare a părerilor exprimate de către cei care le-au vizitat.

Doar că aceste cote de popularitate au la bază un număr de recenzii extrem de diferit de la un caz la altul.

Așa se face că parcuri extrem de cunoscute și vizitate, precum Herăstrău din București, în cazul căruia și-au exprimat opinia peste 55.000 de vizitatori, să obțină un rating mai mic decât un parc prea puțin știut, și foarte nou de altfel, precum „Poiana lui Căliman” din Călimănești – Căciulata, județul Vâlcea, care are doar puțin peste 1.000 de review-uri.

Iar aceasta nu este unica anomalie de acest gen. Dacă Herăstrău are o cotă de popularitate de doar 4,6 din punctajul maximum de 5 (din partea celor peste 55.000 de vizitatori care au dorit să-și împărtășească experiența pe Google), cel mai mare rating obținut, de 4,8, este împărțit de două grădini publice: Palas din Iași (cu puțin peste 10.000 de păreri) și Iulius Gardens din Timișoara în cazul căruia există doar puțin peste 1.700 de recenzii.

„Cel mai bine cotate parcuri și grădini publice din România” în Google Maps

Ideea de a face un astfel de clasament le-a venit unor puști de la Clubul Copiilor, care au publicat ceea ce au constatat pe pagina instituției: „Cel Mai Bine Cotate Parcuri și Grădini Publice din România”, la jumătatea lunii mai.

Inițiativa, după cum au explicat inițiatorii ei, a plecat de la constatarea faptului că Google Maps a acumulat peste un milion de recenzii pentru parcurile și grădinile publice din România.

Clasamentul a luat în calcul zonele de agrement care au acumulat cel puțin 1000 de recenzii de-a lungul anilor și care au obținut cele mai mari evaluări medii ale recenziilor. În cazul în care mediile recenziilor, au fost la egalitate, s-a luat în calcul parcul care a adunat cele mai multe recenzii.

Astfel se explică cum de nu mai puțin de 18 parcuri din întreaga țară au obținut un rating de 4,7 din punctajul maxim de 5 în „Top parcuri România”.Cele mai bine cotate parcuri și grădini publice din România Sursa Analiza ClubulCopiilor ro jpg

Cele mai bine cotate parcuri și grădini publice din România Sursa Analiza Clubul Copiilor