Tortul ATV comestibil a plecat din Argeș la Cluj. Are inclusiv faruri funcționale!

Tortul, sub formă de ATV, de 100 de porții, cu structură și faruri funcționale, a fost adus din Argeș tocmai în Cluj. Este comanda primită de Raluca Țîrcomnicu, piteșteanca care face artă din cofetărie, realizând torturi sculptate.Tortul ATV de 100 de porții Foto: Arhivă personală Raluca Țîrcomnicu

Tortul ATV de 100 de porții

Raluca Țîrcomnicu a creat, recent, un ATV în miniatură, care măsoară 60 cm lungime, 40 cm lățime, având o înălțime de aproximativ 30 cm. Este vorba despre un tort care a fost solicitat de către o companie din Cluj pentru a-i oferi o surpriză de neuitat unui colaborator pasionat de aceste autovehicule.

Tortul ATV a fost comandat de către o companie pentru a sărbători încheierea colaborării cu un important partener. O mare pasiune a sărbătoritului sunt ATV-urile. La fel ca pentru alte torturi mașini pe care le fac, am cerut fotografii și modelul de vehicul cerut. Acest lucru mă ajută să găsesc informații despre dimensiunile și detaliile de design pe care trebuie să le realizez. Nu am participat personal la momentul în care sărbătoritul a primit tortul, însă mi s-a transmis ulterior că a fost, într-adevăr, o foarte mare surpriză. Scopul meu și al celor care au dat comanda a fost atins!”, ne spune Raluca.

Pentru a sculpta un astfel de tort îți trebuie multă răbdare, dar și timp. Tortul a fost realizat pe parcursul a două zile și jumătate. „S-a început prin construcția unei structuri, care să corespundă detaliilor tehnice ale vehiculului real, la o scara mai mică. ATV-ul a avut 60 cm lungime, 40 cm lățime și înalt cam de 25-30 cm. Realizarea unui astfel de tort se întinde pe mai multe zile. Într-una din zile am pregătit structura, în alta am copt blaturile, am făcut crema. Asamblarea și sculptarea tortului, împreună cu realizarea decorurilor s-au întins pe durata a două zile și o noapte”, explică Raluca Țîrcomnicu.

Tortul ATV cu faruri și cu „noroi” pe roți

Fiecare detaliu a fost gândit astfel încât să se integreze perfect. Pentru a surprinde, tortului i-au fost adăugate faruri funcționale. Atenție, acestea nu sunt comestibile, fiind doar pentru design! În plus, a fost realizat și „noroi” pe roți și în jurul său, pentru a da senzația că ATV-ul a fost proaspăt folosit. Noroiul a fost imitat de o delicioasă cremă ganache de ciocolata neagră amestecată cu biscuiți.Tortul ATV cu luminile aprinse Foto: Arhivă personală Raluca Țîrcomnicu

Tortul ATV cu luminile aprinse