Fructele recomandate pe timpul sarcinii. Medicii vin cu explicația

O sarcină sănătoasă!? Organismul trebuie să beneficieze de vitamine și nutrienți. Cheia o reprezintă o dietă sănătoasă, bogată în fructe și legume. Specialiștii au și câteva recomandări în acest sens.

Pentru a avea o sarcină sănătoasă este esențial ca organismul să beneficieze de vitamine și nutrienți. Cheia o reprezintă o dietă sănătoasă, bogată în fructe și legume. Specialiștii au și câteva recomandări în acest sens.

Ce fructe sunt recomandate în timpul sarcinii FOTO Shutterstock

Ce fructe sunt recomandate în timpul sarcinii FOTO Shutterstock

Potrivit Medical News Today o dietă nutritivă este esențială în starea de sănătate a unei persoane. Alegea unor alimente potrivite vor reduce considerabil riscul de apariție al unor afecțiuni, și deși rezultatele nu par imediate, aceste beneficii se produc în timp.

Majoritatea oamenilor sunt conștienți de faptul că o dietă sănătoasă ar trebui să includă multe fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Cu toate acestea, s-ar putea să nu știe că anumite fructe sunt deosebit de benefice în timpul sarcinii.

Pe lângă susținerea copilului în creștere, un aport sporit de vitamine și minerale poate ajuta femeia însărcinată să își mențină organismul în cea mai bună stare posibilă. Consumul unei cantități mari de fructe proaspete în timpul sarcinii poate contribui la sănătatea femeii, cât și a copilului. Fructele proaspete conțin o mulțime de vitamine și nutrienți esențiali și sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre.

Caisele

Caisele conțin vitaminele A, C și E, calciu, fier, potasiu, betacaroten, fosfor, siliciu. Toți acești nutrienți ajută la dezvoltarea și creșterea copilului. Fierul poate preveni anemia, iar calciul ajută oasele și dinții să crească puternic.

Portocalele

Portocalele sunt o sursă excelentă de folat, vitamina C, apă. Portocalele sunt excelente pentru a te menține hidratat. Vitamina C poate ajuta la prevenirea deteriorării celulelor și ajută la absorbția fierului. Folatul poate ajuta la prevenirea defectelor de tub neural, care pot provoca anomalii ale creierului și ale măduvei spinării la un copil. Defectele tubului neural pot cauza afecțiuni precum spina bifida, în care măduva spinării nu se dezvoltă corespunzător, și anencefalia, în care lipsește o mare parte din creier și craniu.

Mango

Mango sunt niște fructe bogate în vitaminele A și C. O ceașcă cu bucațele de mango tocat furnizează doza zilnică recomandată de vitamina C. De asemenea oferă o bună parte din doza de vitamana A recomandată. Un bebeluș născut cu deficiență de vitamina A poate avea o imunitate mai scăzută și un risc mai mare de complicații postnatale, cum ar fi infecțiile respiratorii.