Deşi studiile arată că ADN-ul bărbaților și femeilor este identic în proprţie de peste 95%, nevoile noastre alimentare sunt diferite. Doamnele sunt îndemnate de către nutriţionişti să consume mai multe fructe, legume, cereale integrale, pește și carne de pasăre.
Studiile arată că femeile care mențin o astfel de dietă trăiesc mai mult, comparativ cu amatoarele de cartofi prăjiţi, produse din făină, dulciuri şi carne procesată. Rata globală a mortalității este cu 17% mai mare în rândul ultimelor, iar decesul din cauza bolilor cardiace și vasculare este cu 28% mai mare.
Femeile au nevoie de fier
Din cauza sarcinii, alăptării şi menstruaţiei, organismele femeilor pierd cantități mari de fier. Drept urmare, ele pot suporta anemii, slăbiciuni şi scăderea nivelului de hemoglobină.
Conform specialiștilor în timpul menstruației, pierderile naturale de fier pot fi atât de mari încât nu pot fi înlocuite doar cu dietă. Din acest motiv, femeile, spre deosebire de bărbați, au nevoie de suplimente sau preparate care ajută la absorbția ferului.
Menținerea unei alimentații adecvate este importantă nu numai pentru sănătatea femeii, ci și pentru viitorii ei copii. În momentul concepției, precum și în primele două luni de sarcină, viitoarea mamă trebuie să aibă în corp suficient acid folic, care previne dezvoltarea malformațiilor congenitale.
Pericolele osteoporozei pentru femei
Osteoporoza este o maladie care atacă țesutul osos și îl face fragil. Femeile sunt de patru ori mai vulnerabile decât bărbaţii în faţa acestei boli.
Deşi se resimte abia la bătrâneţe, primele manifestări ale bolii încep după 30 de ani. Până la 25 de ani oasele se formează, iar spre 35 de ani încep să slăbească şi organismul pierde calciul acumulat.
Aşadar, este important ca femeile, încă din copilări şi adolescenţă, să consume multe produse lactate, alimente care conţin vitamina D şi K2, de exemplu carne, ouă şi ficat. Alimentaţia echilibrată, sănătoasă şi bogată în nutrienţii necesari organismului va ajuta corpul femeii să menţină sănătatea articulaţiilor în peri-menopauză şi va susţine organismul, pentru a intra cât mai uşor în perioada de menopauză.
Alimentul natural care previne bolile feminine
Mai mult de jumătate dintre populaţia feminină a globului a suportat cistită sau uretrită. Din cauza acestor maladii, cel mai des pacientele administrează antibiotice.
Totuşi, există un remediu natural pe care ştiinţa îl recunoaște drept tratament și modalitate de prevenite a acestor infecţii. Este vorba despre merişoare.
Pentru efect, trebuie să le mâncaţi în formă pură, proaspete, congelate sau uscate. O altă variantă ar fi să administraţi suplimente alimentare în baza lor.
Adepţii medicinei naturiste mai susţin că fructele de pădure pot fi adăugate la produsele lactate fermentate, iar combinaţia lor va reprezenta o lovitură dublă pentru boli, deoarece bacteriile din chefir sau iaurt va lupta cu agenții cauzali ai bolilor feminine.
Lista alimentelor care sunt bune și pentru sănătatea femeilor
Produsele de origine animală precum carnea și ficatul sunt recomandate, deoarece au acelaşi conţinut de fier precum şi cel din corpul uman, însă nu trebuie consumate sub formă de salamuri sau procesate. Orice mâncare din carne trebuie însoţită de legume.
Broccoli ar trebui să se regăsească în meniul femeilor în mod regulat. Pe lângă acidul folic, alimentul conține Indole3Carbinol şi sulforan, substanţe care ajută la prevenirea cancerului de sân, ajutând la normalizarea nivelului de estrogen. Broccoli mai este bogat în vitamina C, vitamina A, calciu, fier și potasiu.
Afinele au un efect benefic asupra memoriei, îmbunătățesc abilitățile motorii și stabilizează tensiunea arterială. Conţin puţine calorii şi mulţi antioxidanţi, care previn formarea ridurilor.
Nucile scad colesterolul, cresc abilitățile mentale, îmbunătățesc somnul, ajută la combaterea stresului, previn cancerul și întăresc inima.
Avocado conține doar acizii grași necesari pentru sănătatea inimii și ajută la funcționarea normală a sistemului reproductiv feminin. În plus, avocado conține potasiu, magneziu, proteine, acid folic și vitaminele B6, E și K.
Fasolea roșie este un adevărat „depozit” de antioxidanți, acid folic, minerale și fibre.
Ciocolata neagra conține, magneziu, mangan, cupru, zinc și fosfor. Produsul sănătos și gustos reduce riscul de accident vascular cerebral și boli cardiace, hidratează pielea, combate depresia și ajută la menținerea clarității gândirii.
EVER18BAR de la Kirrano – pentru femei sănătoase și fericite
Pe lângă alimentaţia corectă şi modul sănătos de viaţă, îţi pot ajuta organismul cu ajutorul suplimentelor alimentare. Kirrano are grijă ca femeile să fie fericite, indiferent de perioada biologică prin care trec.
EVER18BAR ajută la ameliorarea simptomelor menopauzei şi menţine sănătatea organismului în peri şi post menopauză. Suplimentul alimentar ajută la absorbţia calciului şi controlul greutăţii corporale.
Datorită substanţelor extrase din fructe de hamei, se îmbunătăţeşte echilibrul emoţional. Rădăcina de Cohoş negru reduce disconfortul hormonal, beta alanina contribuie la gestionarea stresului, vitamina B9 menţine sănătatea sistemului nervos şi reduce riscul de depresie.
Mai multe despre EVER18BAR de la Kirrano aflaţi aici.
Reţineţi că suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască dieta echilibrată şi modul sănătos de viaţă.