De care trebuie să ții cont atunci când cumperi mobilă de bucătărie?

Bucătăria – centrul locuinței noastre.

De obicei, oamenii investesc timp mai mare de așteptare, dar și un buget considerabil, atunci când aleg mobilierul de bucătărie și electrocasnicele. Mobilarea unei bucătării este, cu siguranță, o investiție de durată pentru fiecare dintre noi: acolo ne bem cafeaua dimineață, luăm micul dejun, prânzul sau cina. În weekend gătim pentru familie sau prieteni, iar de sărbători aceasta se transformă în punctul de referință al casei.

De aceea, este important ca fiecare centimetru să fie pus în valoare pentru ca noi să ne simțim confortabili și în largul nostru, iar bucătăria să arate bine și să nu lipsească nimic util din ea. În funcție de spațiul pe care îl avem la dispoziție, putem alege mobila de bucătărie la comandă sau mobilă gata făcută.

Atunci când ne hotărâm să redecorăm ar trebui să avem în vedere următoarele aspecte: zona de gătit, spațiul de care dispunem, designul locuinței, culorile mobilierului, calitatea materialelor, funcționalitatea corpurilor. Dacă ești în punctul în care cauți mobilă bucătărie, atunci iată care sunt lucrurile de care ar trebui să ții cont:

  1. Zona de gătit. Bucătăria a fost concepută ca o zonă a casei dedicată preparării mâncării. Chiar dacă evoluția ei, de-a lungul timpului, a transformat-o într-un spațiu multifuncțional, nu putem uita care este rolul ei principal. Atunci când alegi să redecorezi, asigură-te că delimitezi spațiul în care gătești zilnic de cel în care socializezi cu prietenii.
  1. Dimensiunea bucătăriei. Dacă te hotărăști să investești într-o bucătărie nouă fără să iei măsurătorile potrivite, este posibil să rămâi foarte dezamăgit de rezultatul final. Cere ajutorul unui specialist sau vorbește cu producătorul pentru ca o echipă cu experiență să analizeze spațiul de care dispui și să fructifice în funcție de necesități designul pieselor de mobilier.
  1. Culoarea potrivită. Albul este probabil cea mai populară culoare pentru mobilierul de bucătărie deoarece oferă un aspect aerisit, elegant și ordonat. Cu toate acestea, există o mulțime de alternative disponibile, mai ales atunci când alegi să îți personalizezi casa după bunul plac. Bucătăriile negre, bleumarin sau gri sunt alegerea celor pasionați de design scandinav, în timp ce bucătăriile din lemn sunt perfecte pentru cei care iubesc stilul clasic.
  1. Calitatea materialelor. Cât de scump este un mobilier ieftin? Dacă optezi pentru variante de proastă calitate, fabricate din materiale foarte ieftine, dar ești unul dintre cei care gătește mult sau petrece timp îndelungat în bucătărie, vei fi nevoit să înlocuiești mobilierul în doar câțiva ani. Asigură-te că producătorul este unul de încredere, are un istoric solid și proiecte de calitate. Alege materiale Premium, durabile, care te vor ajuta să prelungești viața bucătăriei tale.
  1. Estetică vs funcționalitate. Ești pasionat de design și îți dorești o bucătărie minimalistă sau futuristă care să atragă atenția tuturor invitaților? Dacă alegi variantele personalizate, atunci te vei bucura nu doar de stil, culoare și finisaje plăcute, ci și de o funcționalitate deplină. Astfel toate lucrurile se vor potrivi în dulapuri și fiecare centimetru va fi folosit într-un mod care să te avantajeze.