Imunitatea. 4 alimente care te protejează în fața răcelilor

Imunitatea. 4 alimente care te protejează în fața răcelilor

Fructele și legumele. Ne ajută la funcționarea normală a organismului nu trebuie să lipsească din regimul nostru alimentar, deoarece sunt de un real folos în lupta cu infecțiile respiratorii.Grepfrutul și morcovii, printre alimentele care luptă cu răcelile FOTO Shutterstock

Grepfrutul și morcovii, printre alimentele care luptă cu răcelile FOTO Shutterstock

Usturoiul, cunoscut pentru calitățile sale antiinflamatoare, analgezice și antibacteriene, crește imunitatea și se folosește cu succes la tratarea multor afecțiuni că diabetul sau cancerul de colon, dar și a unor neplăceri, precum diareea.

Grepfrutul, extrem de bogat în vitamine și minerale, întărește sistemul imunitar și ajută persoanele care suferă de afecțiuni ale ficatului și splinei. Deosebit de bogat în vitamina C, fosfor și potasiu, grepfrutul tratează răcelile și ajută la scăderea febrei. Poate fi consumat  sub formă de suc, simplu ori în combinație cu zeamă de portocale și lămâi, sau preparat cu miere de albine.

Varza murată este un adevărat depozit de minerale și vitamine. Conține vitamina C, acid folic, toate vitaminele din grupul B, inclusiv vitamina B12, vitamina U, o substanță care protejează mucoasa tractului gastro-intestinal de formarea ulcerului și contribuie la tratarea ulcerațiilor.

Moarea – adică zeamă de varză acră, produs sută la sută natural din varză, se recomandă pentru detoxifierea organismului, câte două – trei pahare în fiecare zi.

Morcovul este de un real folos pe timpul iernii, deoarece conține betacaroten, vitaminele A, B1, C, săruri minerale, dar și calciu, magneziu, fier, potasiu, sodiu, fosfor. Nutriționiștii recomandă consumul de morcovi, mai ales în stare crudă, în salate.

Tot iarna, când organismul nostru este predispus la infecții respiratorii, este bine să consumăm fructe de pădure, dar și mărar, pătrunjel, leuștean, cimbru, busuioc.