Cabane de ski de lux din Europa. Unde poți merge în vacanța de sărbători

Cabane de ski de lux din Europa. Unde poți merge în vacanța de sărbători

Europa găzduiește printre cele mai spectaculoase stațiuni de ski din lume, iar în aceste stațiuni regăsim cabane de lux, care oferă tot confortul celor care iubesc sporturile de iarnă.
Stațiune de ski Elveția. FOTO Arhivă
Stațiune de ski Elveția

Specialiștii au făcut un top al cabanelor din stațiunile montane europene care pot fi vizitate în această iarnă, în timpul vacanței de Crăciun sau de Revelion.

Cele mai multe cabane de lux sunt grupate în stațiuni de schi de renume. Așa că este o adevărată surpriză să schiezi până la Stuben, în cel mai liniștit colț al zonei de schi Arlberg, și să descoperi o casă de sat superbă precum Haus Hannes Schneider.

Părintele tehnicii moderne de schi s-a născut aici, în 1890: dar nu are cum să recunoască acum interioarele maro prăjite, unde lambriurile din lemn au fost deteriorate la textura lemnului de plutire și fiecare canapea este drapată în piele de oaie sau imitație. Impresionante sunt și toate operele de artă contemporană care piperează pereții, deși actualul proprietar a făcut loc și pentru fotografia de familie; tatăl ei a fost un schior câștigător al medaliilor de aur.

House Hanness FOTO House Hanness

Datorită teleschiului deschis recent Flexenbahn, care a unit cele două jumătăți ale zonei de schi Arlberg într-un întreg fără întreruperi, stațiunea a cunoscut o creștere importantă.

Descoperiți mai multe cabane noi de ultimă generație, inclusiv Chalech 4. Deschisă în 2020, este întinsă pe trei etaje și oferă o combinație șic și discretă de cherestea brută și mobilier cu aromă scandinavă. Între timp, personalul de la Bramble, specialist în cabane cu catering, care și-a perfecționat standardele înalte în Verbier, aprofundează sentimentul de confort.

Uitați de căzile cu hidromasaj. În zilele noastre, piscinele private sunt un semn mai sigur al luxului de ultimă generație în Alpi – iar la Shemshak Lodge aveți una cu vedere la ceea ce este probabil cea mai căutată zăpadă din lume.

Face parte dintr-un întreg etaj de facilități spa  e la această cabană enormă, care se află pe malul versantului, în cele mai elegante dintre satele de vacanță din Courchevel. Este posibil să nu doriți să schiați întotdeauna. Datorită serviciului de concierge înainte de sosire oferit de gazdele Consensio, puteți organiza totul, de la recitaluri private de pian la săniuș cu husky. Dar este bine să știi că cea mai mare rețea de teleschiuri și pârtii din lume vă așteaptă ori de câte ori sunteți pregătiți.