10 gustări sănătoase pentru pisicuțe. Le puteți oferi la ospăț, odată cu sărbătorile care se apropie

Gustările sănătoase pentru minunatele pisicuțe fac din alimentația acestora una complexă, dacă alimentele sunt oferite cu moderație de către stăpâni. Tuturor ne place să împărțim mâncarea cu felinele noastre, dar nu totul este sigur pentru pisici.

 

Tuturor ne place să împărțim mâncarea cu felinele noastre, dar nu totul este sigur pentru pisici. Medicul veterinar șef al Trupanion, Dr. Kerri Marshall, a furnizat o listă de bunătăți de sărbători pe care le puteți oferi pisicii dumneavoastră în siguranță.

În acest fel, când toată lumea se așează la ospăț, pisicuța ta specială poate avea și ea o farfurie plină cu alimente bogate în vitamine, astfel încât să nu se simtă exclusă și să fie și ea alături de dumneavoastră la masa de sărbători.

Dar nu uitați că toate aceste alimente gustoase trebuie oferite cu moderație și, totodată, să vă asigurați că porția pisicii dumneavoastră nu conține zaharuri, săruri sau unt adăugat. Acum, sunteți gata să vă răsfățați pisica?

Gustări sănătoase pentru minunatele pisicuțe!

Măr

Merele sunt sigure pentru pisicuțe, dar cu moderație, iar proprietarii de animale de companie ar trebui să îndepărteze mai întâi semințele. Asigurați-vă că bucățile sunt suficient de mici pentru ca felina dumneavoastră să nu se poată îneca cu ele.

Dovleac

Știm cu toții că dovleacul este bun pentru pisici. Doar asigurați-vă că nu îi dați plăcintă de dovleac, care este plină de zahăr.

Cartof dulce

Ca și dovleacul, cartoful dulce este foarte sănătos. Trebuie doar să renunțăm la unt.

Curcan

Bineînțeles, pisicile pot mânca curcan. Dr. Marshall spune să nu le dați pisicilor oasele și să evitați pielea și carnea mai închisă la culoare. De asemenea, asigurați-vă că asezonarea pe care o faceți nu este toxică pentru pisici.

Fasole verde

Fasolea verde gătită la aburi este o gustare excelentă pentru orice felină. Din nou, renunțați la unt.

Morcovi

Îi puteți da pisicuței dumneavoastră morcovi fie gătiți, fie cruzi. Ca în cazul mărului, asigurați-vă că bucățile tăiate nu prezintă pericol de sufocare.

Afine

Dr. Marshall spune că sosul de afine conține prea mult zahăr, așa că hrăniți-o cu afine simple. Cu toate acestea, majoritatea pisicilor nu le vor mânca crude, așa că puteți încerca să le gătiți și să le amestecați cu dovleac sau cu un alt ingredient.

Spanac

panacÎnainte de a transforma această legumă bună pentru dumneavoastră într-o caserolă plină cu brânză și unt, dați-i și pisicuței dumneavoastră. Cel mai bine este să fie puțin fiert.

Broccoli

Tot ca spanacul, puteți servi broccoli la aburi sau simplu. Unele pisici vor mânca, iar altele nu.

Varză

Varza este o altă legumă cruciferă care este mai ușor de digerat atunci când este gătită, spune Dr. Marshall. Gătitul la aburi sau fierberea ar trebui să fie de ajuns.

Cu aceste gustări sigure și sănătoase pentru minunatele pisicuțe, vă puteți așeza în tihnă la masa organizată cu ocazia sărbătorilor, întrucât felina se va simți parte din familie și, de asemenea, va simți că nu ați privat-o de bunătăți într-un moment atât de important din an, cum este acesta, de sărbători, în care oamenii sunt într-o permanentă petrecere.