Cum decurge călătoria cu patrupedul în mașină? Recomandări pentru o experiență mai puțin stresantă

Un antrenor de câini împărtășește câteva sfaturi pentru călătorii fără stres cu câinii

Dacă reușim să gestionăm emoțiile cățelului. călătoria cu patrupedul în mașină poate fi una plăcută. Puțină pregătire înainte de a pleca într-o călătorie cu animăluțul de companie ne va ajuta în acest sens, facilitând o călătorie mai puțin stresantă.

Călătoria cu patrupedul în mașină fără să aveți parte de stres necesită două lucruri: modalități de a vă calma câinele atunci când devine anxios și modalități de a-i distrage atenția atunci când se plictisește.

Aceste recomandări sunt suficiente, nu este nevoie de un antrenament suplimentar pentru aceste soluții. Ele vă ajută pur și simplu să faceți călătoria câinelui dvs. cât mai plăcută posibil.

Cum să vă mențineți câinele calm în timpul mersului cu mașina

Utilizarea feromonilor de liniștire a câinelui, ajută la reducerea anxietății prin imitarea aceluiași miros pe care îl emană o cățelușă când alăptează. Pulverizați așternutul unei lăzi sau al unui transportor cu un astfel de produs, cum ar fi un produs de tip spray sau o zgardă de calmare pe care câinele dumneavoastră să o poarte la gât.

O vestă antistres de la ThunderShirt reprezintă o soluție potrivită și sigură pentru patrupezii stresați și înspăimântați, întrucât funcționează pe baza principiilor de acupresiune. Aceasta face câinele să se simtă mai sigur, având ,totodată, un efect calmant prin faptul că asigură o presiune constantă asupra corpului.

Aceasta se folosește pentru: frica de mașini sau de călătorie, teama de furtună, iritabilitate, teama de alți câini, teama de separare, reactivitate, tragerea lesei, teama de orice zgomot, probleme cu lătratul.

Nutraceutice precum L-Theanina și Lactium au proprietăți calmante și au fost aprobate pentru utilizarea la câini. Dar aveți grijă: nu dați niciodată unui câine ceva care conține ingredientul xilitol, care se găsește în unele vitamine de uz uman. Xilitolul este foarte toxic pentru câini.

Acoperișuri care blochează vederea. Dacă câinele dvs. este sensibil la obiectele care trec cu viteză pe lângă geam în timpul mersului cu mașina, încercați să îi acoperiți cușca pentru a-i minimiza vederea.

Instrumente pentru distragerea atenției câinelui 

Jucăriile de tip puzzle îi oferă câinelui dvs. o stimulare mentală în timp ce conduceți sau zburați. Vă recomand să aveți mai multe pregătite pentru o călătorie lungă.

Delicii de mestecat, cum ar fi batoanele, urechile de porc și oasele medulare, vor dura ceva timp pentru a fi mâncate, oferind distracții mai lungi. Uitați-vă cu atenție la etichetele acestor produse; verificați dacă există informații despre siguranță și proveniență.

A folosi sau a nu folosi cușca?

Dacă câinele este mic, o cutie de transport cu laturi moi este potrivită. Căutați un model care să aibă o plasă prin care patrupedul să vadă, dar nu atât de mult încât să se simtă prea expus. Partea din spate a transportorului ar trebui să fie întunecată pentru ca să se ghemuiască în el dacă se simte speriat.

În cazul în care patrupedul are peste 6 kg, este indicat să alegeți una care este suficient de mare pentru ca animăluțul de companie să poată sta confortabil în picioare, să se întoarcă și să se întindă, cu o mulțime de găuri pentru ventilație.

Pentru a evita frigul, față de un covoraș moale care se află pe podeaua transportatorului, așezați o pătură călduroasă și confortabilă sau două pentru ca animăluțul de companie  să fie protejat.