Cei mai buni parteneri pentru gradina ta

Cand plantezi ridichi, alegerea plantelor insotitoare potrivite poate face o diferenta semnificativa in sanatatea si productia culturii tale. Anumite plante insotitoare pot ajuta la respingerea daunatorilor din gradina ta, imbunatatirea solului sau stimularea cresterii.

Ridichile se cultiva rapid si usor din seminte. In functie de soi, aceste legume radacinoase dureaza intre 22 si 60 de zile pentru a creste.

Asadar, daca intentionezi sa cresti ridichii in gradinata, ia in considerare includerea unor plante insotitoare.

Iata o lista cu plantele insotitoare ideale pentru a planta in jurul ridichilor:

1. Praz

Prazul este un bun partener pentru ridichi, deoarece elibereaza substante chimice care pot descuraja daunatorii precum gandacii de cartofi si afidele.

2. Castraveti

Castravetii pot creste bine langa ridichi si, datorita sistemului lor radicular superficial, nu interfereaza cu radacinile ridichilor.

3. Morcovi

Morcovii pot fi plantati langa ridichi, deoarece acestia ajuta la slabirea solului si faciliteaza radacinile ridichilor.

4. Arpagic

Arpagicul poate fi o alegere excelenta pentru a planta langa ridichi, deoarece este rezistent la daunatori si boala alternariozei.

5. Salata verde

Salata verde poate fi o planta insotitoare minunata pentru ridichi, deoarece impartaseste cerinte similare de sol si umiditate si nu interfereaza cu cresterea ridichilor.

6. Spanac

spanac

Spanacul poate fi o alta optiune excelenta pentru a planta in jurul ridichilor, deoarece este rezistent la daunatori si isi desfasoara cresterea inainte ca ridichile sa fie complet dezvoltate.

Pe masura ce bulbii de ridiche cresc, ei ajuta la spargerea solului dur, facand loc pentru cresterea radacinilor de spanac.

7. Fasole comuna

Fasolea comuna este o planta leguminoasa care poate imbunatati solul prin fixarea azotului, ceea ce poate stimula cresterea ridichilor.

8. Marar

Mararul poate fi o planta companion excelenta pentru ridichi, deoarece poate ajuta la impiedicarea bolilor si a daunatorilor precum musculitele albe.

9. Patrunjel francez

Patrunjelul francez poate fi o alegere excelenta pentru a planta langa ridichi, deoarece poate atrage polenizatori benefici si poate imbunatati gustul si sanatatea plantelor vecine.

10. Menta

Menta este cunoscuta pentru capacitatea sa de a respinge daunatorii precum tantarii si mustele, facand-o o alegere excelenta pentru a planta langa ridichi.

11. Oregano

Oregano este o alta planta aromatica care poate fi utila in jurul ridichilor, deoarece poate respinge daunatorii si poate imbunatati gustul si sanatatea culturilor vecine.

12. Galbenele

Galbenelele sunt plante cu flori care pot atrage polenizatori benefici si pot imbunatati sanatatea solului si a plantelor din jur.

13. Craite

craite

Craitele sunt plante cu flori usor de crescut, care pot atrage polenizatori benefici si pot adauga o nota de culoare si frumusete in gradina ta.

Integrarea acestor plante in jurul ridichilor poate ajuta la mentinerea echilibrului ecologic al gradinii tale si la imbunatatirea productiei generale. Fiind un aspect important al planificarii gradinii, alegerea plantei potrivite pentru fiecare cultura poate face o mare diferenta in succesul gradinii tale.

Ce sa nu plantezi langa ridichi

Ridichile sunt membre ale familiei Brassicaceae. Asadar, ar putea avea dificultati sa germineze si sa creasca langa alte brassica, asa ca evita sa plantezi ridichi langa broccoli, varza, conopida, nap si mustar. De asemenea, evita isopul, o planta cu flori care atrage multi polenizatori si insecte benefice, deoarece inhiba cresterea ridichilor.

Nu trebuie sa uitam si de cartofi. Este i