Top cinci mărci de ochelari de soare pentru femei

Top cinci mărci de ochelari de soare pentru femei

În magazinele de optică vei găsi întotdeauna o mulțime de modele de ochelari de soare pentru femei, cu diverse tipuri de rame și lentile. Însă, cum alegi modelul ideal pentru tine? Dacă îți dorești să investești într-un produs de calitate, care să îți protejeze vederea de razele UV și care să se asorteze ușor cu piesele din garderoba ta, îți recomandăm cinci mărci populare de ochelari de soare pentru femei, pe care le vei întâlnit în majoritatea magazinelor de specialitate.

Ochelari de soare Ray-Ban

Atunci când spunem ochelari de soare de tip aviator, avem în minte celebrul brand Ray-Ban care s-a impus pe piață cu acest model. De-a lungul anilor, ochelarii aviator de la Ray-Ban au reușit să își păstreze popularitatea și sunt în continuare purtați indiferent de sezon. 

Totul a început în anul 1937, atunci când primii ochelari de acest tip aveau rame din plastic, și erau purtați doar de către piloți. Ulterior, modelul aviator a fost fabricat cu rame din metal, și a fost lansat în două variante diferite – cu lentile verzi și lentile galbene, care scădeau intensitatea luminii puternice.

În anii ‘50, Hollywood-ul a început să aibă un impact puternic asupra stilului vestimentar al publicului, așa că tot mai multe persoane au fost inspirate de ochelarii de soare Ray-Ban, purtați de James Dean în „Rebel Without a Cause” și de Audrey Hepburn în „Breakfast at Tiffany’s”.

Însă, pe lângă celebrul model aviator, Ray-Ban a reușit să își creeze un nume și în industria ochelarilor de soare pentru femei, iar încă din 1958, brand-ul lansează an de an colecții speciale, cu rame in diferite culori, în ton cu sezonul.  

Bvlgari

Bvlgari este cunoscut la nivel mondial pentru colecțiile impresionante de bijuterii de lux, decorate cu diamante colorate și metale prețioase,  cu design contemporan, inspirat din cultura Greco-Romană. 

Însă, pe lângă bijuteriile extravagante, Bvlgari și-a făcut un renume și prin intermediul ochelarilor de soare, care au devenit populari pentru ramele elegante și detaliile executate cu finețe în aur sau platină.

Dacă îți dorești o apariție de neuitat, într-o vacanță în Amalfi sau pe Coasta de Azur, atunci poți alege un model spectaculos de ochelari de soare Bvlgari pentru damă de pe Lensa.ro. Cu un astfel de accesoriu vei adăuga întotdeauna un plus de feminitate și rafinament ținutelor tale.

Ochelari de soare Vogue

Brandul Vogue este renumit pentru colecțiile de ochelari de soare pentru femei, fiind extrem de popular în rândul doamnelor și domnișoarelor care preferă modelele clasice. 

Având un design atemporal, cu elemente simple, dar elegante, ochelarii de soare Vogue sunt ideali pentru toate categoriile de vârstă.

Compania Vogue Eyewear a fost fondată în 1973, iar de atunci, designerii brandului au ținut pasul cu trendurile fiecărui sezon, și au lansat cele mai impresionante modele de ochelari, purtate inclusiv de celebrități precum Eva Mendes, Adrian Lima sau Gigi Hadid.

Ochelari de soare Dior

Într-un mic orășel italian, numit Padua, aflat la 30 de km de Veneția, se află cea mai mare fabrică producătoare de ochelari de soare, care colaborează cu Dior de peste 20 de ani. Aici sunt create toate modelele celebre de ochelari, care au fost purtate de-a lungul timpului de toate iubitoarele de modă. 

Totuși, cel mai popular exemplu de ochelari de soare Dior este „So Real”, care are un design elegant, rame în stil aviator, și o punte superioară din metal, care unește cele două lentile. Modelul este ușor de recunoscut, datorită faptului că puntea nazală a ochelarilor lipsește, oferind astfel un aspect minimalist.

Ochelari de soare Hawkers

Hawkers este un brand tânăr pe piața ochelarilor de soare, fiind lansat abia în 2013. Însă, compania a vândut de atunci milioane de ochelari de soare în întreaga lume, totul la un preț extrem de avantajos. 

Atunci când au lansat compania, frații Alejandro și David Moreno și-au dorit să aducă pe piață un model de ochelari de soare de calitate, dar care să fie accesibil unei categorii cât mai mari de persoane. Aceștia au ținut cont de profilul clienților lor și au încercat să creeze modele de ochelari de soare pentru toate vârstele.

Ochii tăi au nevoie întotdeauna de protecție împotriva razelor UV, așa că indiferent de sezon, ar trebui să ai mereu cu tine o pereche de ochelari de soare de calitate, care să îți protejeze vederea. Iar acum, poți alege oricare dintre brandurile recomandate mai sus, ținând cont de stilul tău personal și de nevoile pe care le ai.