Cum ai o sănătate de fier cu produse din natură

Pharma Nord, unul dintre cei mai mari producători europeni de suplimente alimentare preventive și remedii naturiste, dezvoltă, produce și comercializează suplimente alimentare, remedii pe bază de plante și medicamente documentate clinic, bazate pe biodisponibilitate optimă, siguranță și documentare.

De vorbă cu dl. Lucian Blaga, director comercial, despre cele mai noi oferte ale companiei și despre misiunea pe care o are această.

Ce produse Pharma Nord putem găsi pe piața din țara noastră?

Portofoliul Pharma Nord cuprinde 20 de produse, unele dintre acestea fiind disponibile în mai multe forme de prezentare, astfel încât fiecare să poată alege varianta care i se potrivește, în funcție de recomandările primite de la medicul său. Gama noastră de produse include vitamine, minerale, antioxidanți, susținătoare pentru sistemul imunitar, pentru aparatul cardiovascular, metabolism, membrane mucoase, piele și nu numai.

Care sunt cele mai recente produse pe care Pharma Nord le-a lansat pe piața din România?

Am lansat în premieră pentru piața din România BioActive Omega 7, care este un produs destinat întreținerii membranelor mucoase, pe bază de extract de cătină. Uleiul de cătină din acest produs are o formulă unică, ce a fost inclusă în multe studii clinice. Uleiul este extras atât din fructele, cât și din semințele de cătină și conține toate formele de vitamina E naturală. 

BioActive Omega 7 menține structura și funcția normală a pielii și a membramelor mucoase din ochi, nas, gură și sistemul reproducător feminin. O altă noutate este BioActive Red Yeast Rice, drojdia de orez roșu ce conține 2,5 mg de Monacolină K, acizi grași nesaturați și fitosteroli. În Asia, drojdia de orez roșu este folosită la gătit pentru aromă și conservare, iar în China are o istorie de utilizare de mii de ani.

Un recent studiu scandinav, realizat cu ajutorul unor preparate de la Pharma Nord, arată că este posibil să se mențină celulele organismului în viață mai mult timp prin administrarea unei combinații de două suplimente alimentare, seleniu și coenzima Q10. Ne puteți spune mai multe despre acest studiu? Cui i se adresează?

Studiului revoluționar KiSel-10 a avut ca rezultate o mai bună calitate a vieții și o îmbunătățire a stării de sănătate a participanților. În acest studiu, oamenii de știință au administrat o combinație de seleniu și coenzima Q10 la un grup de 443 de persoane în vârstă. La zece ani după terminarea studiului, cercetătorii au comparat starea de sănătate a participanților care au primit cele două suplimente cu starea de sănătate a celor care au primit capsulele și tabletele placebo. Coordonatorul studiului original KiSel-10, cardiologul Urban Alehagen de la Universitatea din Linköping, a publicat, împreună cu colegii săi, 12 studii de urmărire realizate pe mai mult de 50.000 de eșantioane de sânge colectate pe durata celor patru ani cât s-a desfășurat studiul. Fiecare dintre aceste 12 studii le-a întărit cercetătorilor convingerea că această combinație de nutrienți folosită în studiu are efecte extrem de benefice asupra stării de sănătate a organismului.

Avem nevoie de suplimente alimentare și produse naturale?

Alimentația, nutriția și sănătatea sunt strâns legate între ele, iar consumul de nutrienți specifici are un impact profund asupra sănătății noastre. Cantitatea și tipul de nutrienți consumați sunt strâns legate de stadiul metabolic și de sănătatea imunitară și, prin urmare, consumul inadecvat de nutrienți este asociat cu dezvoltarea unor boli din cauza unui sistem imunitar care nu funcționează corect. Produsele Pharma Nord se adresează tuturor persoanelor care au nevoie să își suplimenteze dieta zilnică cu nutrienți esențiali, dar numai la îndrumarea specialistului în domeniul sănătății, eventual, în urmă efectuării unor analize de sânge, care să evidențieze anumite carențe.

Care considerați că este particularitatea produselor Pharma Nord?

Pharma Nord produce suplimente alimentare și remedii pe bază de plante în Danemarca și se supune legilor restrictive daneze. Deoarece legislația noastră este foarte respectată de piețele din străinătate, Pharma Nord a ales să răspundă cererii crescute pentru produsele sale prin extinderea facilităților de producție daneze, în loc să își mute o parte din producție în alte țări.

Facilitățile de producție și depozitare ale Pharma Nord sunt situate în Vojens, la doar 50 de kilometri de granița danezo-germană. Compania își extinde în mod regulat activitățile. În acest fel, este asigurată capacitatea de producție și, de asemenea, sunt asigurate condiții optime pentru creșterea și dezvoltarea viitoare.

Un mare atu al companiei este legat de faptul că există peste 9000 de studii științifice care stau la baza procesului de producție din care peste 300 cu produse proprii. Practic documentarea științifică reprezintă baza realizării tuturor produselor Pharma Nord. Tocmai de aceea, produsele Pharma Nord au o solidă bază științifică privind biodisponibilitatea, siguranța și documentația produselor.

În sezonul rece ce produse Pharma Nord recomandați publicului?

Pe lângă o dietă echilibrată și mișcare, în cazul în care există carențe, recomandăm produse din gama vitaminelor și mineralelor cum ar fi: Bio Vitamina D3, Bio Vitamina C, Bio Seleniu+Zinc.