Regulile de aur pentru femeile care ajung în Qatar. Obiceiuri de evitat în țara musulmană

Regulile de aur pentru femeile care ajung în Qatar. Obiceiuri de evitat în țara musulmană

Femeile care ajung in Qatar, la Cupa Mondială, trebuie să respecte câteva reguli. În majoritatea ţărilor islamice îmbrăcămintea care iese în evidenţă nu numai că atrage priviri, dar este considerată lipsă de respect.
Îmbrăcămintea nu trebuie să fie mulată FOTO Shutterstock
Îmbrăcămintea nu trebuie să fie mulată FOTO Shutterstock

 Fiecare ţară are codul său vestimentar şi este bine să te informezi din timp, ca să ştii ce să pui în bagaj. Recomandari.

Ca turistă, în majoritatea ţărilor ai nevoie de un voal peste păr (mai ales dacă eşti blondă sau roşcată) şi să ai pieptul, mâinile şi picioarele acoperite.

De asemenea, îmbrăcămintea nu trebuie să fie mulată. Un material vaporos te va proteja atât de privirile insistente ale bărbaţilor, cât şi de razele soarelui, scrie nomadic.ro.

Evită întotdeauna pantalonii scurţi, bluzele decoltate sau tricourile fără mânecă sau orice material transparent.

Cui te adresezi pe stradă

Atunci când vizitezi o moschee este obligatoriu să ai brațele, genunchii şi capul acoperite. Intrarea femeilor nu este permisă în toate moscheile, aşa că întreabă înainte să intri.

Descalţă-te la intrare şi fie lasă-ţi pantofii la uşa sau în dulapurile speciale, fie ia-i cu tine în ghiozdan sau în geantă. După ce ce ai intrat, adu-ţi aminte că eşti într-un lăcaş de cult şi oamenii se roagă acolo, aşa că vorbeşte şoptit.

În majoritatea ţărilor musulmane femeile nu merg singure pe stradă, ci doar însoţite de soţii lor, taţii, sau alte femei. Dacă ai pe cineva care te poate însoţi, este de preferat să nu mergi singură.

Dacă ai ceva de întrebat, mai bine întreabă o altă femeie. Unele ţări nu acceptă interacţionarea în public între femei şi bărbaţi.

Așteaptă să îți întindă mâna pentru salut

Călătorind în grup, sau chiar cu familia, bărbaţii merg de obicei separat de femei. În unele ţări se aşteaptă chiar ca femeile să meargă pe trotuare diferite faţă de bărbaţi.

Într-un mijloc de transport în comun, dacă eşti însoţită de un bărbat, este bine să ocupi locul de la fereastră, iar dacă eşti singură alătură-te unui grup de femei.

Într-o casă musulmană, femeile vor sta separat de bărbaţi. Dacă eşti invitată, nici nu te gândi să te alături bărbaţilor!

Dacă socializezi cu bărbaţi localnici, aşteaptă să îţi întindă ei mâna pentru salut. Sunt mulţi care nu vor să dea mâna cu o femeie. Pentru a scăpa de insistențele unora sau altora, arată că nu eşti disponibilă purtând o verighetă pe deget, chiar dacă eşti însoţită sau nu de un bărbat.

De asemenea, dacă ţi se oferă un pahar de alcool, refuză politicos sau plăteşte singură. Regula asta nu se aplică pentru ceaiuri însă, pe care ţi le vor oferi localnicii cu orice ocazie.