Comportamentul felinelor – 5 motive pentru care pisica te-ar putea mușca brusc

Sunt mai multe motive pentru care pisica ta ar putea mușca, din cauze mai puțin serioase până la cele mai serioase. Pisicile au dinți ascuțiți chiar și la vârsta adultă, așa că nu este o situație amuzantă dacă aveți o pisică care mușcă brusc.

Dar de ce mușcă pisica ta? Dacă nu cunoști motivul, nu poți căuta o soluție.

„S-ar putea să vă fie greu, dar pisicile nu pot vorbi”, spune Shawn Simons, director al Kitty Bungalow, o organizație comunitară pentru pisici.  „Cu toate acestea, ele pot comunica.

Mușcatul este unul dintre acele moduri prin care pot încerca să vă spună ceva. Ceea ce spun poate fi bun sau rău. Trebuie să fiți atenți. S-ar putea să spună: „Este minunat și distractiv!”. Poate spune: „Oprește-te!”. Pot să spună: „Sunt rănit” sau „Nu mă simt bine”.”

Totodată, printre aceste motive pentru care pisica ta ar putea mușca se numără și ascuțirea dinților, mai ales în perioada în care felina este mică, pui, și îi apar dinții.

Simons este un expert în comportamentul felinelor. Ea ne-a oferit următoarele 5 motive pentru care pisica ta poate mușca. Dacă aveți această problemă, cel mai rapid mod de a o rezolva este să lucrați cu un specialist în comportament felin din zona dumneavoastră.

Are dureri în anumite părți ale corpului

Dacă mușcătura devine brusc un comportament nou atunci când vă atingeți pisicuța într-un anumit loc, ar putea fi vorba de ceva în neregulă.

Ar putea însemna că pisica ta are dureri și ar trebui să o duci la veterinar cât mai repede posibil.

Mușcătură din dragoste

Este posibil ca pisica dvs. să vă dea o „mușcătură din dragoste”.  Aceasta apare în urma unei atitudini afectuoase în care o lingere se poate transforma într-o mușcătură.

Folosiți mâna pe post de jucărie

Este posibil să muște pentru că v-ați folosit mâna drept jucărie.  Se întâmplă tot timpul: stăpânii de pisici își folosesc mâna ca pe un obiect pentru a se juca cu pisica lor.

Acest lucru escaladează adesea până când ea vă mușcă mâna, ceea ce este o evoluție naturală. Dacă nu vă place, să aveți întotdeauna o jucărie în mână atunci când vă jucați cu felina.

Din plictiseală

Pisicile pot mușca pentru a-și manifesta plictiseala. Deși, de obicei, sunt destul de pricepute să își ocupe timpul, nu pot să se uite la televizor când nu au nimic de făcut!

Menținerea pisicii dvs. ocupată și interesată este importantă pentru bunăstarea tuturor. O modalitate bună de a face asta? Luați-vă o altă pisică, dacă puteți, să se joace împreună.

Suprastimulare

Pisicile pot mușca atunci când sunt suprastimulate de mângâieri sau jocuri. Puteți surprinde semnele acestui lucru în limbajul corpului lor: o contracție a cozii, o ondulație a pielii. Acesta poate fi un moment potrivit să va îndepărtați și să îi dați pisicuței un răgaz.